About

Administration

Academics

Admissions

Campuses

Campus Life

Quick Links

World Food Day 2022 was celebrated by the Islamia University of Bahawalpur

PR No. 409/22, dated 19/10/2022
Directorate of Public Relations, the Islamia University of Bahawalpur
World Food Day 2022 was celebrated by Department of Food Science and Technology, the Islamia University of Bahawalpur. In this regard, a seminar and awareness walk was organized in the auditorium of the Faculty of Agriculture and Environment, Baghdad-ul-Jadeed Campus. Vice Chancellor Engr. Prof. Dr. Athar Mahboob inaugurated the World Food Day. In his address, Engr. Prof. Dr. Athar Mahboob said that the purpose of celebrating this day is to identify millions of people who do not have access to quality and healthy food. The theme of World Food Day this year is no one else. The day is being celebrated at a time when the world is facing various challenges, including the Covid-19 epidemic, inter-country conflicts, climate change, inflation and rising food prices. There are prices. Due to all these reasons, the world is facing a serious food security threat. Dr. Muhammad Asif Khan, Associate Professor, Department of Food Science and Technology was the focal person of the event. Dean, Faculty of Agriculture and Environment/Registrar, Prof. Dr. Moazzam Jamil, Regional Officer CTD, Shamsuddin, Deputy Director Punjab Food Authority, Noman Younis, Chairman, Department of Food Science and Technology, Dr. Zulfikar Ahmad, Dean, Faculty of Biological And Chemical Sciences Professor Dr. Shazia Anjum, Director Institute of Chemistry Professor Dr. Abdul Rauf, Associate Professor Department of Forestry Range and Wildlife Management Dr. Muhammad Rafi, Heads of all departments of Faculty of Agriculture and Environment and other officers were also present.

 

WFD eng

 

پی آر نمبر 409/22
مورخہ 19/10/2022
ڈائریکٹوریٹ آف پبلک ریلیشنز، اسلامیہ یونیورسٹی بہاول پور 
 شعبہ فوڈ سائنس اینڈ ٹیکنالوجی اسلامیہ یونیورسٹی بہاولپور کے زیر اہتمام خوراک کا عالمی دن 2022 منایا گیا۔ اس سلسلے میں فیکلٹی آف ایگریکلچر اینڈ انوائرمنٹ، بغداد الجدید کیمپس کے آڈیٹوریم میں سیمینار اور آگاہی واک کا انعقاد کیا گیا۔ وائس چانسلر انجینئر پروفیسر ڈاکٹر اطہر محبوب نے خوراک کے عالمی دن کی تقریب کا افتتاح کیا۔ اپنے خطاب میں انجینئر پروفیسر ڈاکٹر اطہر محبوب نے کہا کہ اس دن کے منانے کا مقصد ایسے کروڑوں لوگوں کی نشاندہی کرنا ہے جنہیں معیاری اور صحت مند خوراک میسر نہیں ہے۔ اس سال ورلڈ فوڈ ڈے کا تھیم کوئی رہ نہ جائے ہے۔یہ دن ایسے موقع پر منایا جارہا ہے جب دنیا کو مختلف چیلنجز کا سامنا ہے  جن میں کووڈ 19وباء، ملکوں کے باہمی تنازعات، موسمیاتی تبدیلیاں، افراط زر اور اشیائے خوردونوش کی بڑھتی ہوئی قیمتیں ہے۔ ان تمام وجوہات کی بنا پر دنیا کو فوڈ سیکورٹی کا بڑا کٹھن خطرہ درپش ہے۔ ڈاکٹر محمد آصف خان، ایسوسی ایٹ پروفیسر، شعبہ فوڈ سائنس اینڈ ٹیکنالوجی اس تقریب کے فوکل پرسن تھے۔ ڈین، فیکلٹی آف ایگریکلچر اینڈ انوائرمنٹ/رجسٹرار، پروفیسر ڈاکٹر معظم جمیل، ریجنل آفیسر سی ٹی ڈی، شمس الدین، ڈپٹی ڈائریکٹر پنجاب فوڈ اتھارٹی، نعمان یونس، چیئرمین، ڈیپارٹمنٹ آف فوڈ سائنس اینڈ ٹیکنالوجی، ڈاکٹر ذوالفقار احمد، ڈین فیکلٹی آف بائیولوجیکل اینڈ کیمیکل سائنسز پروفیسر ڈاکٹر شازیہ انجم، ڈائریکٹر انسٹی ٹیوٹ آف کیمسٹری پروفیسر ڈاکٹر عبدالرؤف، ایسوسی ایٹ پروفیسر شعبہ فارسٹی رینج اینڈ وائلڈ لائف مینجمنٹ ڈاکٹر محمد رفیع، فیکلٹی آف ایگریکلچر اینڈ انوائرمنٹ کے تمام شعبہ جات کے سربراہان کے علاوہ دیگر افسران بھی موجود تھے۔


WFD urdu

© 2023 The Islamia University of Bahawalpur iub.edu.pk.